Kylläpäs oli jännä päivä tänään! Klo 13-15 oli opetusta Thain kieleen ja välissä oli 10 minuutin välitunti. Opettajana oikein mukava Thai -nainen joka puhuu hyvää englantia ja on naimisissa Saksalaisen kanssa. Meitä oppilaita tässä ryhmässä on vain 5 ja niistä siis kolme Suomalaista. Minä olen open lisäksi ainoa nainen, yksi oppilaista on Sveitsiläinen ja toinen Tanskalainen.

Ensimmäiseen koulupäivään kuului tietenkin itsemme esittely ja sitten opiskelimme vokaalit, konsonantit ja "toonit" eli miten Thai -kieltä äännetään. Täällä kun samalla sanalla voi olla vaikka 6 eri merkitystä sanotaanko se suomalaisittain pötköön vai onko sen loppuosa nouseva vai laskeva, vai onko se ensin nouseva ja loppuosa laskeva... HUH. Esim. MAA tarkoitta vaikka tule tai koiraa -riippuen miten sen äännät.  Kävin testaamassa oppeja tuossa vartijakopilla niin kyllä ne ymmärsi kun sanoin että Dichan rian paasaa Thai (minä opiskelen Thaikieltä)  juupajuu siitä se lähtee. Saatiin 9 sivua kotiläksyäkin ja maanantaina on seuraava koulupäivä.

Sitten se ääntäminen... kun sitä harjoiteltiin luokassa niin piti heittää roskakoppaan koko itsetunto ja ylpeys! MÄÄÄÄÄÄ ja MUUUUU ja muita ihme äänteitä... Yksi jota en edes osaa tähän kirjoittaa, lausutaan opettajan mukaan samalla lailla jos on vatsa kovalla ja joutuu vessanpöntöllä pinnistämään. No mutta kaikenkaikkiaan tulee ilmeisesti sitten rentoutusterapiaa siinä samalla sitten opiskeltua kun jotain kielestäkin oppii. Oikein funny kaksituntinen... koulun jälkeen erittäin hyvälle pitsalle vielä mentiin.