Nyt ei ole ollut oikeastaan mitään sen kummempaa rutiinia paitsi se lenkkeily joka toinen aamu! -yllättäen siinäkin aika tekee tehtävänsä, eli ei enää laita kelloa soimaan kuudelta tai seiskalta vaan "lusmuilee" siihen saakka kunhan herää! Sittenpä saattaa ollakin liian kuuma lähteä... tai jos vaikka satais.... tai ukkostais... tai olis vaikka ripuli -itsellä, siipalla tai koirilla??? MUTTA EI... itseinho onneksi vielä toimii! Eli ei periksiantoa.

Tosin täällä kun on satanut melko rankasti nyt muutamat päivät, on toi meidän suosikkilenkkireitti ollut välillä poikki kokonaan kun siellä olisi voinut mieluummin kalastaa kun kävellä. Luin uutisista että pohjoisthaimaassa on ollut valtavia tulvia ja yli 100 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa yms. Täällä kun se tulva voi tarkoittaa sitä että isosta maasturiautostakin saattaa näkyä vain kattotelineet!!!  Bangkokista pohjoiseen on ollut vaikeuksia rautatieliikenteelläkin. Täällä meillä sitä ei onneksi näe muuta kun että allas tulvii yli ja tosiaan pienet hiekkatiet on poikki. On ollut kyllä isolla kirkolla (Phetkasem road) jonkin verran tulvia muttei sentään vesijetillä ole tarvinnut liikennöidä. Semmoisen 6000-8000 litraa saattaa joutua tyhjentämään uima-altaasta vettä vesisateen keskellä kylläkin!  Sehän onkin huvittavaa että sitten tulee "se keli" heti perään että vesi haihtuu altaasta niin kovaa että täytyy tilata tankkiautolla lisää ja maksaa siitä!  Smart House 3 valmistuu tuohon naapuriin pikkuhiljaa ja sielä on jo 2 rivitaloa valmiina ja muutama omakotitalo. Allasalue sinne tulee olemaan sellainen "jokisysteemi" -eli rakennetaan kaunis vesialue joka menee niiden rivareiden keskeltä ja sitten on vielä iso allas pulikointiin! On ollut mahtava katsella kuinka siellä paalutetaan sitä allasaluetta! Kundit on kelissä kun kelissä töissä ja vaikka sunnuntaisinkin! Koska on nämä kovat sateet niin on pikkuisen haastetta saada kaikki ok. Vaikka kuka sanoisi mitä (ja sanonkin.....PRKLE!!!!!!) työn jäljistä ja muusta niin ahkeruudesta ja yrittämisestä ei voi moittia! Suomipoika/tyttö jättäisi väliin ne 10-12 tunnin työpäivät näissä helteissä ja 6pv työviikon ja sunnuntaisinkin osa on duunissa!  Paikalliset on hemmetin sitkeää tyyppiä. Toki ne ei puske niska vääränä kokoajan kuin me länkkärit vaan ne on lepposalla meiningillä ja perhe saattaa tulla välillä käymään ja tuoda ruokaa yms..

Luca ja Baro vetisissä keleissä lenkille menossa :)

tuossa roikkuu banaaniterttu ihan meidän tien "päällä"  -on viereisen maanviljelijän omaisuutta mutta mulla kyllä sormet syyhyy... kun tietäisi milloin ne on "kypsiä" poimittavaksi!