Nyt on ollut melko kiiruiset ajat kun Riston tyttö Kia on ollut täällä ja kun meillä koitti ihana kolmen viikon loma taas koulusta! -seuraavaksi alkaakin sitten kirjoittamisen ja lukemisen opiskelu!

No mutta mikä on nyt viimeaikoina vienyt sydämeni (kaikkien ihanien pienten sulosilmien lisäksi ja noiden kulkukoirien/kissojen) on Norsut!  Täällä Thaimaassa on paljon norsusafaripaikkoja ja tässä ihan meidän lähellä on myös norsusairaala ja norsujen "lepokoti". Tänne tuodaan fantteja ihan pitkältäkin ja kaksi on pohjoistaimaasta olevaa eläkeläistä -noin 80v ladyä muistaakseni. Täällähän on paljon kaupallisia norsusafareita mutta tällainen kun Hutsadin Elephant Foundation, on paikka jossa heitä hoidetaan ja kykeneviä norsuja ratsutetaan jotta saadaan tuloja hoidon ylläpitämiseksi. Kuulemma täällä kaikki tuotto menee ylläpitämiseen ja tilalla toimii useita vapaaehtoisia -myöskin ulkolaisia- jotka tekevät pyyteetöntä työtä norsujen eteen. Norsut myös syövät hirveitä määriä,,,, en nyt muista mutta jotain 350kg ruokaa (banaania ja lehtiä yms...) menee/ norsu.  Vapaaehtoisia maanviljeliöitä ja metsänomistajia jne. on myös tuomassa tuonne aina ruokaa. Itse kyselin ihan vakavissani myös mahdollisuutta osallistua pari kertaa viikossa niiden hoitoon. Katsotaan!

Mutta se että mikä minut järkytti oli että elefantteja maailmassa ei ole enää kauhean montaa sataa tuhatta kappaletta olemassa ja joka päivä niitä salametsästetään järkyttävät määrät! Villejä on vielä vähemmän ja niitä jos ketä pitäisi suojella.

Jos oikein muistan lukeneeni tuolta Hutsadinin ilmoitustaululta niin elefantteja olisi 1900 luvun alkupuolella (?) ollut non 400 000 kappaleta elossa ja nykyisin enää joku vajaa 50 000.  40 vuoden päästä jos ei mitään tehdä, kuolee norsut sukupuuttoon!!! Nyt täytyy huomauttaa että nämä on ihan päästämuistettuja lukuja joten ei välttämättä ihan oikeita mutta kuitenkin hälyyttäviä asioita!

osoite tuonne on: www.hutsadin.org

Sitten vähän iloisempiin tunnelmiin :) Ollaan käyty tuolla hienolla rannalla makoilemassa ja polttamassa nahkaamme ja tietenkin syöneet Kian kera hyvin ravintoloissa että kotona, mm perjantaina oli kotona tehtyä Pizzaa ja lauantaina oli Hernekeittoa:)

Tänään etsittiin tulevaa Floating marketia tuosta muutaman kilsan päästä (kerran käyty mutta ei auttanut...) mutta ei  vaan löydetty! Kaksi tuntia mopoilla haettiin kaveripariskunnan kanssa mutta jouduttiin tyytymään nollatulokseen. Sensijaan ihan tuoho keskustaan on avattu uusi "ostoskeskus" jossa on kaikenmaailman putiikkia ja tietty vähän kalliimmat hinnat kun kauempana mutta laatukin on hyvän näköistä. Tuttiu Body-shop avasi myös tuolla pienen myymälän.

"helevetinkalliit" hampurilaiset/pihvileivät merenrantakuppilassa (no Risto söi terveellistä ja edullista Thairuokaa) käytiin syömässä ja Risto sekä Kia jatkoivat yömarkkinoille, -jonkun on koiratkin hoidettava joten minä kotiin!

Norsukyytiin Hutsadinissa

näillä norsuilla oli nuo syöksyhampaat tallella onneksi vielä jotka onkin niitä mitä salametsästäjät haluaa ja norsun henki on sillon arvoton!

Risto ja Dunbo :)

sitten meillä oli pikkunorsuesitys myös.

 Jostain syystä tämä ei nyt anna lisätä tänne kuvia joten palaan myöhemmin aiheeseen :)