Tänään on ollut taasen melkoisen sateinen päivä täällä. Tosin vasta iltapäivällä repesi taivas ja antoi sitä itteensä ihan kiitettävästi ja valtavia tuulenpuuskia tuli myös. Altaasta ilmapatjat ja terassilta tuolien pehmusteet vaan lentelivät!

Ennen sitä ehdin onneksi pestä takapihan "huvimajan" kun siellä on sitten näköjään herrat ja rouvat termiitit alkaneet pitää bileitään!! Ajattelin että painepesurilla sen lasken läpi ja sitten myrkytän, mutta en tiedä mikä sitäkin (pesuria) vaivaa... ei toimi!!! Hemmetti että nyt kun olen täällä yksin niin kaikki hajoo käsiin!  No sitten ihan vaan letkutin sen ja sprayllä myrkytin. Täytyy muistaa mainita seuraavan kerran tuholaistorjujille että käsittelevät myös tuon katoksen.

Keskiviikkona kävin sitten viimein hakemassa Thai- ajokortit sekä autolle että moottoripyörälle. Täällä ne on kaksi eri korttia. Täällä on nyt poliisit niin "vailla teerahoja" että sakottavat melkoisen helposti. Oikeestihan on niin että täällä pitää olla kansainvälinen ajokortti jotta saa ajaa mitään mutta ovat hyväksyneet meilläkin aina poliisista riippuen ihan suomikortinkin.

Mutta hassuinta on se että kuulemma nut teerahat on niin tiukassa nykyisin että poliisi ei hyväksy aina edes sitä kansainvälistä ajokorttia vaan napsauttaa sakot. Jos maksat heti siinä paikanpäällä niin on 300 thb mutta jos lähdet sitten laitokselle niin on kalliimpaa. Yli 3kk jos on maassa niin se on selvä että ei käy edes tuo kansainvälinen kortti. Jos jotain sattuu että tarvii vakuutusyhtiötä niin eivät korvaa välttämättä jos ei ole Thai -korttia.

Kävin tänään ajelemassa tuolla Black Mountain Golf -kentän maisemissa ja sinnehän on nyt sitten tulossa ihan mahtavia juttuja...

Ovat tekemässä sinne purjehdus -allasta ja vaijerisurffaus -allasta sekä vesipuistoa ym. Valtavat rakennustyömaat siellä olikin menossa. Kenttä itsessäänhän on Aaasian parhaita ja taitaa olla Thaiman paras. Upea paikka ja ihan alle 10 km päässä tästä meiltä.

Ja tietenkin kun päätin muuttaa paluureittiä niin "eksyin" väärälle tielle. Ja tuli sitten käytännön harjoitusta Thaikieleen käytettyä... Pysähdyin paikallisen rouvan kohdalle ja "sujuvalla thaikielellä" selitin hänelle että olen menossa Hua Hinin keskustaan ja onko tämä oikea tie?  :D  Rouva ymmärsi minut täydellisesti ja selitti reitin minulle. Ihmekyllä ymmärsin myös ja hän oli niin iloinen että sai auttaa Falleparkaa....

tässä karttaa alueesta. Tuo golfkenttä ja klubitalo ym on jo olemassa mutta nämä alhaalla olevat siniset "allasalueet" on nyt rakenteilla