Hups heijaa... vierähtipäs 10 kuukautta nopeaan kun en kirjoitellut tänne blogiin mitään.
En tiedä mikä ihme laiskuus iski tai totuus varmaan enemänkin se, että kun on täällä jo niin kauan asunut niin kaikki on muodostunut jo niin rutiiniksi ja tavalliseksi ja tutuksi yms. niin ei oikeastaan ole ollut mitään "kokemuksia" jakaa.

Tai onhan täällä joka päivä pelkkää kokemusta tietenkin.

Nyt sitten kun tämän avasin niin olikin kiva yllätys että Vuodatuksen teknisistä syistä johtuen on kaikki kuvat 2009 jälkeen hävinnyt täältä....................... eli pelkät tekstit on jäljellä ja se on sääli se!

No mutta reippain mielin uusia kuvia ja tarinoita tänne yritän nyt laitella.

Kings Cup elephant polo 2012 turnaus on Hua Hinissa käynnissä taasen ja aivan liikuttavia norsuja pelaajineen on tuolla isolla kentällä ottelemassa.
Keskiviikkona alkoi seremonioilla ja Hua Hinin keskustassa kävimme katsomassa paraatiakin. Sunnuntaina on loppuottelut sitten mutta tuskin menemme enää sitä katsomaan kun jo olemme käyneet.
Sateiset iltapäivät vähän harmittaa kun vettä tulee niskaan todella kovaa mutta pelit kyllä jatkuvat.

Koulua ollaan käyty säännöllisesti ja kyllä alkaa Thaikieli taipumaan jonkin verran jotta jo tuolla pärjäilee. Tosin tuleehan niitä kunnon mokiakin lausuttua kun ei nuo toonit ole ihan hallussa aina ja se sama sana kun voi merkitä erilailla lausuttuna kolmea/neljää eri asiaasurprise

Voi apua... en edes tiedä mitä muuta kirjoittaisin kuluneelta ajalta.... No ehkä että kävimme suomessa kesällä. Minä olin 2viikkoa ja Risto 3,5 viikkoa. Eri aikaan taas jotta koirat ei tarvitse viedä kenneliin. Olipa ihana nähdä mun pienet lapsenlapset Milena ja Axel!  No tottakai muutkin sukulaiset ja tutut.

Tänään on lauantai ja jätettiin aamulenkki väliin kun on vähän sateista ja tuo hiekkatie ihan lillua. Pitäis mopolla ensin ajaa niden lätäköiden ohi tuonne 700metrin päähän jotta pääsisi kuivin jaloin.
Risto lähtee virittelemään omia juttujaan tonne pihalle ja mä taidan keskittyä kukkien istutukseen.
Kävin tarhalla ostamassa muutaman anopinkielen ja "perunakoisoja" sekä ihan katajan näköisen systeemin.
Mun mielestä oli halpoja kun esim iso anopinkieliruukku maksoi 100 thb eli noin 2,50e mutta kun meidän puutarhuri kysyi multa mitä maksoin niistä niin oli kauhuissaan että olipa kalliitlaugh Ja lupasi tuoda mulle omasta puutarhastaan ilmaiseksi muutaman lisää.

Noista hinnoista taas.... -vaikka pitäähän ne aina suhteuttaa siihen mitä täällä ihmiset saa palkkaa niin tuntuu ne kyllä välillä todella ihan liian halvoilta (minimipalkka alle 300thb/päivä).

Eilen käytiin Yamahan liikkeessä huollossa näyttämässä RIston moottoripyörää kun siinä on iskarit "loppu" ja ne tökkää joka montussa pohjaan.
Halusimme ostaa siihen uudet iskarit kun näitä oli kerran jo joku tekohengittänyt eikä toimineet. Mutta näitä Thaimaalaisia on TODELLA vaikea saada ymmärtämään että me TODELLA HALUTAAN NYT NE UUDET ISKARIT että tilatkaapas vaan hopi hopi. 
EI millään taaskaan halua tilata meille uusia vaan kundi rupee rusnaamaan niitä ja purkaa mopon etupään osiin. Tunnin teki töitä ja sai iskarit kelvolliseen kuntoon ja lasku oli 150thb eli noin3.75 e.
Mietittiin että mitenhän olis ollut esim. rakkaassa suomen maassa.... olisko Yamahan mekaanikko vänkäämällä kieltäytynyt tilaamasta uusia iskareita 4 vuotta vanhaan mopoon koska hän voi korjata niitä tunnin! Vaikka olis käypänen kovauskin siitä maksettu niin kyllähän ne on hanakoita myymään uudet osat ja asentamaan ne siististi näppärästi paikalleen.
Uudet iskarit muuten täällä olis ollu vähän reilu 3000 thb eli 75euroa joten kai ne oli Yammumiehen mielestä niin arvokkaat että halusi säästää köyhän Falangin lompakkoa. smiley  Annettiin sitten kundille vähän kafferahaakin ja kyllä oli hymy korvissa.
Ja tämä ei ole siis eka kerta... Mä melkein kerran jouduin tarttumaan riveleistä kiinni Castrolin mekaanikkoa kun se ei halunnut ymmärtää että mä HALUAN uuden akun mun mopoon kun on jo niin vanha että ei tahdo käynnistyä. Se vaan hyppäsi satulaan ja painoi tööttiä ja totesi että "battery ok". No sainhan kuitenkin sen uuden akun... (ne varmaan möivät jollekin thaikulle sen mun vanhan vielä käypäsenä:)
Jaahas.... nytpä en sitten tähän osaakaan enää lisätä kuvia kun on muuttunut!
Lisään jälkeenpäin kun tutustun aiheeseen :D