No nyt kun meillä on sitten markiisinlaittajapojat (ihania nuoria miehiä!!! ) käyneet kolme kertaa rusnaamassa ja säätämässä tuota (anteeksi vaan sanonta)  "helevetinkallista markiisia" niin eikö se roiku vieläkin toisesta kulmasta! Risto kuulemma osaa sitä säätää joten ei tartte neljättä kertaa ehkä heitä pyytää tulemaan vaikka takuu onkin kolme vuotta....

No sitten toinen joka nyt ärsyttää suunnattomasti on meidän rännien asennus... vuosi sitten lokakuussa laitettiin ja kolme vuottakohan niilläkin on takuu ja hemmot on käyneet täällä fiksaamassa ja korjaamassa saumakohtia jotka vuotavat nyt kaiketikin kanssa sen kolme- neljäkertaa. No kyllähän ne jotain tuolla tekee mutta kun seuraavaksi sataa niin samat kohdat vuotaa ja vaikka ne kuinka tulee aina iloisina tänne niin mua jo nolottaakin niitä pyytää. P...leen rännitkin on rosterista tehdyt ja yllättäen taas "helevetinkalliit" ja tulos on tämä. No eihän siinä mitään kivahan se on että tontilla on tohinaa ja koirat saa haukkua riittävästi!!

Lauantaina kun kävimme siellä ihanassa kaupassa jossa on kaikkea mitä ei tartte mutta kaiken voisi haluta... kävi niin että olin ostamassa mm.sellaista puista viinipullokaadinta ja tarkka mamma huomasi tiskillä että siinä on pienenpieni halkeama ja näytti sitä minulle ja sanoin "it's OK" ja nyökyttelin niin hän vei sen pois ja viivasi ruutulehtiöstä -johon siis merkkasi kaikki mitä ostin- hinnan yli ja koska hän ei puhunut englantia niin tulkitsin sen niin että se ei ole kaupan! HÖH ja mä olisin ottanut sen täyteen rahaan... onneksi Risto löysi kaupan toisesta hyllystä samanlaisen

Tänään kun käytiin Tesco Lotuksessa ihmettelemässä taas kerran asiaa nimeltä JUUSTO. -joka yllättäen täällä halvassa maassa on taas "helevetinkallista" ja ilmeisesti siksi heidän juustopalat juustotiskissä (Sveitsiläisiä ja Sakemannijuustoja mm.) on sellasia ohuita ehkä 1,5cm paksuja  paloja... ja en kyllä keksi millä siitä juustohöylälläkään vetäsee montaakaan palaa kun käsissä on jo semmoinen jokaisellle meistä Suomalaisellekin tuttu käntty joka yleensä Suomessa päätyy joko roskikseen, koirille tai raastetaan sorminahkat mukaan pitsanpäälle.

Niin niin minä sitten näytin juustotiskin tytölle sitä isoa palaa josta he olivat sen pienen palan leikanneet ja laittaneet kelmuun tiskiin ja hintalappu kylkeen että ottaisin siitä isosta sellaisen "normi edam- paketin kokoisen palan"  -se meni ihan kipsiin ja jutteli jotain sille toiselle naiselle siinä ja hetkenkuluttua se tuli meidän luo ja ojensi kaksi hammastikkua jossa oli kinkkumaistiaiset! Sitten kun vaan näytin sitä isoa palaa juustoa niin vei pois ne hammastikkumaistiaiset ja pyöritteli päätä että "tossahan on noita jo valmiiksi pakattuna!" -niitä 1,5cm paloja siis.. Tee siinä sitten jotain kun pakko on vaan hymyillä vaikka tekisi mieli kiljua. No ehkä jonain päivänä sitten onnistuu ostaa juustoa semmoisen köntin kun haluaa.

Mitähän näitä kaikkia hassuuksia täällä onkaan sattunut -en edes jaksa muistaa mutta jokainen kaupassakäynti täällä on erilainen ja täynnä jännitystä.

No tulihan purnattua nämä asiat sydämeltä! eikä ne nyt loppujen lopuksi niin suuria ole mutta kun on tottunut niin.....

Ja sitten vielä yksi tämän päiväinen kokemus tuli mieleen; käytiin syömässä ja Risto tilasi ison oluen -olisi tietysti ottanut Singhaa tai Changia mutta näillä onkin vain Heinekeniä, sitäpä sitten tilaamaan "Big Heineken" ja minä sitten että "small Heineken" niin sanoi että "meillä on vaan Big Heineken"  OK sanon minä että Big Heineken. No sieltä sitten tuli YKSI iso Heinäkenkä ja kaksi lasia... Muuten oli hyvä ja edukas paikka, söin Gordon Bleu leikkeen salaatilla ja Risto jonkun Spaghetti/merenelävä systeemin ja sitten kun lisää tilasimme Heinäkenkää toisen pullon vielä niin koko lasku oli n. 9,60e.

Katsotaan sitten huomenna kun meillä alkaa Thain kielen opetus että mitä sitä siellä sitten oikein opetetaan vai onko vaan välituntia vai mitä hauskaa. Siitäpä sitten seuraavaksi huomenissa varmaan raapustelen tänne.

tämä se "uskomatonkauppa" jossa on kaikkea IHANAA ja jonne mennään seuraavaksi lava-autolla kyllä! Katsottavaa riittää moneksi tunniksi!

Tässä kaupassa myyjä kävi pensselillä ja hammasharjalla läpi kaikki mitä ostettiin ja puiset / tiikkiset esineet se vahasi yksi kerrallaan ja paketoi ne sanomalehtiin huolella. Nämä samat tavarat maksaa HH night marketilla melkein tuplan! eli kannattaa ajaa semmoinen 12 km.

nämä ostin kun enempää ei mahtunut reppuun tai mopoon! Summa jäi hyvinkin alle 20 euron. Ja tuossa tuo viinipulloteline joka oli meistä niin hauska! Noi Norsujalat tuossa tiikkikipossa on mainiot.

"ihanat markiisipojat"

paikalla on mutta fiksaukset ja säätelyt sitten jatkuu.... Pitää kyllä meidän makkarin viileämpänä kun ilta-aurinko paistaa just näihin ikkunoihin! Ilmastoinnin kanssa ollaan onnistuttu hyvin jättämään sitä pois kun tietää "niksit"  Illalla ennen nukkumaan menoa 30-50 minuuttia ilmastointia siellä ovi kiinni, peitot "auki" ja sitten nukkumaan niin vaan kattotuuletin päälle ja täytyy kokeilla sitä joidenkin suosittelemaa että makkarin väliovi kiinni mutta ikkuna auki... (on moskiittoverhot onneksi ikkunoissa ja liukuovissa)