Tällä reissulla vasta olen huomannut että täällähän kulkee "oikean näköinen" jäteauto!  Tosin meidän kaikkien talojen edestä roskikset tyhjennetään sellaiseen muoviseen "SULOON" jota vetelee perässään nainen.

Sitten tuolla on sellainen "jätehuone" josta tämä L&T sitten käy roskat hakemassa yhdestä paikasta autoon. Tänään (kin) sitä seurasin miten he lajittelevat roskat siinä auton perässä!!! Eli muoviroskikisista otetaan mustat jätesäkit ja ne tyhjennetään käsin auton takaosaan jossa sitten kolme kaveria käsin myös ne lajittelee!  Heillä on erilaisia koreja ja nyssäköitä joihin sitten jätteitä laitetaan. Siinä menee yhdellä pysäkillä kymmenkunta minuuttia ainakin ennekun pääsevät jatkamaan. Melkoista touhua!

Sitten taikausko on kanssa asia jonka Thaimaalainen ottaa niin tosissaan ja niitä uskomuksia on paljon!

Ihmettelimme kun meille tuli porukkaa siivoamaan talon alustaa ja yksi heistä kysyi autokatoksessa että voiko pyykkinarut ottaa pois... Ihmeteltiin että miksiköhän ja Risto niitä rupesi irroittamaan mutta oli niin vaikeaa niin mies totesi että "ok ei tarvitse", hän voi kiertää takapihalle talon toista kautta!

Eli hän ei voi kävellä pyykkinarujen alta....

Sitten kynnyksien päälle ei saa astua sillä niiden sisällä asuu henkiä ja keskiviikkoisin ei saa leikata hiuksia tai kynsiä.

Lähes kaikilla Thaimaalaisilla on lempinimi ja se on yleensä lyhyt noin 3 kirjainta. Heidän oikeat nimensähän ovat yleensä pitkiä ja "hauskoja" lausua. Lempinimi annetaan heti syntyessä jotta pahat henget eivät löydä sitten koskaan heitä kun oikea nimi ei ole käytössä :D

Kyllä kai se maailma ja ajattelutapa muuttuu täälläkin nykyaikaisemmaksi monessakin mielessä kun aikaa kuluu eteenpäin mutta etenkin vanhat ihmiset ovat hyvin taikauskoisia. Ihania ystävällisiä ihmisiä nämä ovat kaiken kaikkiaan. Etenkin länsimaalaiset (ja monet muut) voisivat ottaa oppia näistä nuorista miehistä ja leideistä kuinka ne ovat avoimia ja ystävällisiä sekä erittäin kohteliaita. Kunnioitus vanhempia kohtaan on säilynyt monella.

Muutamia kuvia tähän vaikkei asiaan liitykään :)

valosilmä Luca

Ristoboy

tarhuri kävi loihtimassa tällaisen. Siitä tulee kaunis kun kasvit kasvaa ja kukkii.

tämä on Leelawadee ja siitä (toivottavasti) kasvaa iso monihaarainen puu joka kukkii kauniita valkoisia kukkia.