Tämä viikkokin on taas jo puolessa välissä ja kuukausi myös! Aika kuluu...

Tänään koulupäivän päätteeksi lähdimme koirien kanssa eläinlääkärille. Oli tullut aika ottaa rokotukset ja katsoin että purukalusto on senverran hammaskivessä takaa että kannattaisi nekin varmaan katsoa.

Pojat saivat sellaisen rokotteen jossa yhdellä pistoksella hoidetaan 6 erilaista vakavaa sairautta/tautia ja mm. rabies. Täällä sitä on sen verran liikkeellä että pitää sekin ottaa kerran vuodessa kun Suomessa riittää joka toinen vuosi. Sitten tosiaan hammaskiven poisto pitää tehdä nukutuksessa joten siihen sitten piti varat aikaa vajaa pari tuntia. Luca piipitti ja pelkäsi ja tärisi jo odotustilassa siihen malliin että ei tiennyt mitä siitä tulee. Baro tyynen rauhallisesti katseli kivannäköisiä narttukoiria

Käytiin Riston kanssa sitten sillä välillä lähibaarissa syömässä ja tavattiin mahdottoman mukava tyyppi joka on asunut Thaimaassa 10v. ja on puoliksi Australialainen ja puoliksi Italiano. Voitte vaan kuvitella että juttua riitti. Hänellä oli iso -siis ISO -koira mukanansa ja niin lempeä! Puoliksi Thai ridgeback ja kaiketikin Tanskandogia.

Kun sitten haettiin koirat pois lääkäristä niin Luca oli ihan "normaali" virkeä itsensä mutta Baro vaan nukku ja nukku ja huoju ja oli ihan pihalla... Lääkäri joutui antamaan sille vielä uuden heräämispiikin että saatiin kaveri näihin tunnelmiin ja kuviin.  No sitten olikin herra semmonen "mikkovilkastus" ettei mitään rajaa!

Hampaat oli hienosti puhdistettu ja rokotus/rokotukset oikein merkattu passeihin. Lucan yksi kynsi oli vaan liian lyhyeksi leikattu ja siitä alkoi sitten vuotaa verta aika paljon ja lääkäri sitten vielä ennen lähtöämme laittoi siihen pulveria ja siteen, -aamulla pitäisi olla ihan ok.

Operaatioiden hinta oli se mikä eniten ilahdutti tässä... Tosiaan kahden koiran 6:n rokotteen piikki + narkoosissa hammaskiven poisto + kynsien leikkuu oli yhteensä molemmilta noin 60 euroa.

Kyllä siellä oli kovasti taas säälittäviä paikallisia koiria hoidossa... nämä kun ei täällä tosiaan lopetuspiikkiä anna vaikka "pää olisi kainalossa" vaan lääkitään ja annetaan olla! HUH...

SItten päätettiin vaihtaa kotona kaikki katossa olevat halogeenilamput LED -lampuiksi koska niitä on semmonen 45 kpl ja sähkön säästö ledeillä on 70-80% ja käyttöikä lampuille pitkä.

Risto niitä asenteli tuonne jo osan mutta tehtävää jäi vielä toiseksikin päiväksi. Kyllä oli lampunreijissä likaa ja kuolleita hyönteisiä!

Heh... tässä Baron ja Lucan paikalliset ystävät ;))

yksi kulkukoirista tässä ja niin kiltti!